Stepping: Folkeskolen genopstår som friskole

Byrådet i Kolding har nu vedtaget lukningen af Stepping Skole – men skolen genopstår som friskole efter sommerferien. På det seneste byrådsmøde har et flertal vedtaget lukningen af folkeskolen i Stepping. Det betyder imidlertid ikke, at landsbyen i den sydlige del af kommunen er uden skole fra sommerferien – tværtimod.

Med stor opbakning fra hele byen har en gruppe af borgere arbejdet hårdt for at få en friskole på benene til at overtage, når den kommunale skole lukkes. Hvor de kommunale skoler er under konstant pres for nedskæringer, er der plads til højere ambitioner i den kommende Stepping Friskole. Friskolen får således et 7. klassetrin, hvilket byens kommunale skole ikke har haft de sidste ti år.

Friskolens bestyrelse vil ikke gå på kompromis, når det kommer til kvaliteten i undervisningen, og det forventes, at skolen fortsat vil have nogle af de bedste læsere i Kolding Kommune. Man arbejder også på at finde sponsorer til et såkaldt LEC-center til brug i undervisning i matematik, natur og teknik, og fysik. Et LEC-center består blandt andet af flere robotsæt fra Lego Mindstorms, så eleverne kan få erfaring med teknologi, mekanik, it og robotvidenskab.

Mange ting er stadig uafklarede, men med 80 indskrevne elever i Stepping Friskole, står det fast, at Stepping også efter sommerferien har en skole. Friskolens bestyrelse forventer at holde informationsmøde for byens borgere og andre interesserede i marts.

Comments are closed.