Nybyggeri reddet af frivillige

Kontanter er ikke alt – et netværk af frivillige hjælpere er uvurderligt. Genforenings- og Grænsemuseet havde modtaget 120.000 kroner fra Hans og Ingrid Jensens Fond til opførsel af en glasarkade mellem museets to fløje.

Budgettet sagde, at det beløb var tilstrækkeligt, men det blev ingen dans på roser at have bygningen klar til indvielsen den 1. juni.

I lighed med mange andre byggeprojekter vist glasarkaden sig dyrere end oprindeligt forventet og uden flere penge kontoen, risikerede museet at stå med et ufærdigt projekt, når den nye sæson startede.

Når nøden er størst, kan hjælpen heldigvis være nærmest. Ikke kun var den faste skare af frivillige, som normalt får museet til at køre rundt, klar til at give en hånd, men også en skov af lokale virksomheder bød sig til med sponsorater af alt fra flisemørtel over tagdækning og støbearbejde til udendørs plantesten.

Med hårdt arbejde fra alle deltagerne – og assistance of forståelse fra deres ægtefæller – lykkedes det at have glasarkaden klar til det forventede tidspunkt, så museets protektorer Grev Ingolf og Grevinde Sussie kunne indvie byggeriet ved en storstilet reception.

Comments are closed.