SF imod skolesammenlægning

Efter at have set nye tal, kan SF ikke støtte sammenlægningen af Ødis og Stepping skole. Børne- og ungdomsforvaltningen har netop givet byrådets politikere oplysninger om omkostninger ved at sammenlægge skolerne i Ødis og Stepping. Uanset hvilket skole, der fortsætter, skal der bruges cirka 18 millioner på at udvide dens kapacitet tilstrækkeligt til det nye elevtal.

Med en årlig besparelse på blot 2,6 millioner kroner, vil denne investering først være tjent ind om syv år. Det bekymrer SF’s medlem af uddannelsesudvalget, Trine Maria Sloth Ebbesen. Hun vil kun kigge på skolelukninger for at løse det akutte økonomiske problem i Kolding Kommune.

Desuden er der netop foretaget en stor investering i Trekløverhallen i Stepping, hvor kommunen garanterer for 5 millioner kroner.

Trine Maria Sloth Ebbesen udtaler: “Vi er nødt til at se på kommunen økonomi som helhed, men vi mener det er bedst at undersøtte lokalsamfundene, og jeg har svært ved at se, hvordan vi gør det ved at bakke op om en sammenlægning”.

Hun oplyser desuden, at SF kigger på forskellige modeller for at kunne bevare begge skoler.

Comments are closed.