På skattejagt i Revsø Skov

Efterårsferien er en oplagt mulighed for at tage på skattejagt med børnene og GPS’en i Revsø Skov mellem Stepping og Sommersted. I Revsø Skov kan du finde ikke færre end otte skatte – men inden du siger dit job op og finder spaden frem, skal vi retfærdigvis nævne, at der ikke er tale om gulddublater gravet ned af spanske soldater, inden de brændte Koldinghus ned i 1808.

I stedet er der tale om de såkaldte “geocaches” – GPS-skatte – som for sporten og ærens skyld kan findes ved hjælp af en GPS-modtager. Det er hverken så kedeligt eller nørdet, som det lyder – tværtimod er det en let måde at vriste børnene – eller jer selv – væk fra computeren og fjernsynet og ud i naturen.

Sådan gør du

For at finde skattene skal du bruge en GPS-modtager. Man kan få mere eller mindre avancerede apparater, men den du bruger til at finde vej i bilen kan sagtens bruges til GPS-skattejagterne.

Når du har apparatet, skal du finde ud af, hvor skattene ligger. Det kan du gøre på http://www.geocaching.com. Her skal du først oprette dig som bruger – men bare rolig, det er ganske gratis.

Når du er oprettet som bruger på geocaching.com, kan du finde skatte i et område ved at indtaste en adresse. Vil du se, hvor skattene i Revsø Skov ligger, behøver du blot at skrive “Revsø Skov, Stepping” i adressefeltet.

Ved at klikke på en af skattene på kortet, får du flere oplysninger om den – blandt andet, hvilke GPS-koordinater den ligger på. Dem taster du ind på dit GPS-apparat, og så kan skattejagten begynde.

Hvordan finder du skatten?

Måske lyder det lidt for let: Du har et GPS-apparat og den præcise placering af skatten – så kan det vel ikke tage lang tid at finde den? Det er faktisk sværere, end man tror! Skatten er som regel gemt, så man ikke lige får øje på den, under nogle grene, sten eller lignende.

Alle skatte indeholder som minium en logbog, hvor du kan skrive dit navn, som bevis på, at du har fundet skatten. Derudover kan der være forskellige bytteelementer – det er små ting, som du må tage, hvis du selv har en lille ting at lægge i stedet for. Det kan for eksempel være en figur fra en kinderæg.

Når du har fundet skatten og eventuelt byttet noget af dens indhold, er det vigtigt, at du lægger den tilbage,præcis hvor du fandt den. De næste skattejægere skulle jo gerne kunne finde den med de samme GPS-koordinater. Hvis skatten før var gemt under nogle grene, skal du gamme den ligesådan.

Hjemme igen

Når du er tilbage fra din skattejagt, kan du gå ind på geocaching.com og registrere, at du har fundet skatten. På den måde kan du huske, hvilke skatte du har fundet, og du hjælper også andre ved at registrere, at skatten stadig eksisterer.

Links:

Oversigt over GPS-skatte i Revsø Skov:http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=55.3333333&lng=9.3333333&zm=13&mt=h

Mere info om Geocaching:www.geocaching.dk

Comments are closed.