Natlige F16-øvelser over Stepping

De to næste torsdage lægger Stepping såvel grund som luftrum til en militærøvelse. Flyvevåbenets F-16 fly assisterer for tiden hæren med at uddanne såkaldte Forward Air Conrollere (FAC), som er det personnel, der udpeger bombemål for flyvevåbenets enheder – blandt andet i Afghanistan.

Denne opgave kræver en grundig uddannelse for at minimere risikoen for tab af civile eller egne soldater. En del af træningen skal foregå om natten, og det er altså den del, der i de kommende to uger blandt andet skal foregå i og over Stepping.

Jagerflyene støjer, men Flyvevåbnet tilstræber, at der ikke flyves over samme område to dage i træk. Desuden vil man forsøge at flyve i høj højde for at minimere lyden ved jorden.

Udover at hjælpe med træningen af FAC-soldater, træner Flyvevåbnet også optankning af F-16-fly i mørke ved hjælp af et optankningsfly udlånt af det amerikanske luftvåben.

Flyene vil være over Stepping torsdag den 12. marts og torsdag den 19. marts. Begge dage i perioderne 19:00 – 20:30 og 22:15 – 23:45.

Comments are closed.