Automatisk elaflæsning i Christiansfeld og Haderslev

Ved udgangen af januar-måned åbner SydEnergi for automatisk aflæsning af el-målerne i Christiansfeld og Haderslev. Borgerne i Christiansfeld og Haderslev får nu mulighed for at følge deres el-forbrug i detaljer. Det sker, når SydEnergi åbner for automatisk timeaflæsning af el-forbruget ved udgangen af denne måned.

Ved at logge ind på SydEnergis hjemmeside er det muligt at se, både hvor meget el, man har brugt, og hvornår det er brugt. Det bliver med andre ord muligt at se, hvor meget strøm fryser, køleskab og apparater på stand-by tager om natten, mens du ligger og sover.

Mange borgere i området fik allerede udskiftet deres elmåler sidste år, men den automatiske timeaflæsning kræver også nyt udstyr på transformerstationerne. Det er disse stationer, der skal kunne aflæse målerne og sende resultatet til SydEnergis it-system via internet eller mobiltelefon.

Udover flere oplysninger om el-forbruget betyder de automatisk aflæste el-målere også et farvel til selvaflæsning, der skal indsendes eller indtelefoneres til SydEnergi. Fremover klarer el-selskabet det hele.

Udskiftningen af el-målerne sker dels fra Christiansfeld mod syd og fra Als mod nord. Det bliver området omkring Aabenraa, der kommer med på vognen til sidst – det forventes at blive i midten af 2008.

I den vestlige del af Jylland er dækningen varierende, hvor nogle husstande allerede er med, mens andre i samme område endnu ikke kan fjernaflæses.

Comments are closed.